Antinatalisme

Arthur Schopenhauer (1788–1860), famós exponent de la posició antinatalista

L'antinatalisme és la idea moral que afirma que la decisió de procrear o l'acte de procrear de totes maneres és immoral. Hi ha pensadors que han sostingut tal posició moral sobre la reproducció ja de temps antics, com Sòfocles,[1] fins hui en dia, on hi ha una discussió acadèmica al respecte des de finals del segle xx i la primeria del segle xx amb les publicacions sobre el tema per part de David Benatar.[2] També s'ha utilitzat el mot "antinatalisme" i els seus derivats per a referir-se a les polítiques de control de la natalitat que pretenen disminuir la natalitat.[3]

La definició comprèn la voluntat d'extingir vida amb capacitat de sentir o la d'extingir solament éssers humans.[4]

Aquestes idees han tingut presència en el pensament religiós, filosòfic i literari des de fa molt de temps en la història de la humanitat i es troba en quasi totes les civilitzacions. Algunes persones consideren que són una expressió de la decadència d'Occident i, en el cas dels catòlics, l'han emmarcat dins de la cultura de la mort.[5]

  1. Walton, J. Michael. The Greek sense of theatre:Tragedy reviewed. 2a edició. Amsterdam: Routledge, 1996, p. 91. ISBN 9783718658527. 
  2. Metz, Thaddeus. "Contemporary anti-natalism, featuring Benatar's Better Never to Have Been." South African Journal of Philosophy= Suid-Afrikaanse Tydskrif vir Wysbegeerte 31, no. 1 (2012): 1-9.
  3. Borman, David. "Iannini, Christopher P. Fatal Revolutions: Natural History, West Indian Slavery, and the Routes of American Literature. Chapel Hill: U of North Carolina P, 2012." Journal of Ecocriticism 6.2 (2014): 1-21.
  4. Gander, Kashmira «Antinatalism: The people who think the world is better off if humans didn't exist». The Independent, 07-02-2017 [Consulta: 7 maig 2018].
  5. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades inconvenienciadenacer

© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search